Listopad 2013

Novinky v FSL: neurosynth.org

Zdravíme fMRI FSL komunitu,

dvě novinky z FSL:

1) V poslední verzi se objevil v repozitářích NeuroDebianu balík pro akceleraci výpočtu pomocí výkonných grafických karet Nvidia. Vlastní zkušenosti bohužel zatím nemáme.

2) Popis a interpretace aktivovaných oblastí mozku je v(d)ěčné téma. Užitečným pomocníkem může být atlas z projektu neurosynth.org (viz tam) zabalíčkovaný pro Debian, a sice v "lehké" a "plné" verzi. V popisu balíku se uvádí:

Description: neurosynth - atlas for use with FSL, all 525 terms
NeuroSynth is a platform for large-scale, automated synthesis of functional magnetic resonance imaging (fMRI) data extracted from published articles.
This package provides an atlas for use with FSL (and FSLview in particular) containing prior and posterior probabilities expressed as z-scores of relevance of corresponding terms to any given brain location.  Statistical maps should correspond to the one currently found on http://beta.neurosynth.org.

fsl-neurosynth-atlas: All 525 terms are included.

Vzdělávací workshop v Brně - základy fMRI včetně praktické části analýzy fMRI dat

Vážení hubramáci,

dovoluji si Vás pozvat na vzdělávací workshop zaměřený na principy fMRI a základy zpracování fMRI dat. Wokrshop proběhne 6.12.2013 v Brně (univerzitní kampus MU, Brno-Bohunice) od 9:00 a bude obsahovat dopolední teoretickou a odpolední praktickou část (v počítačové učebně, zaměření na zpracování fMRI dat v programu SPM). Vstup na akci je zdarma, ale je nutná registrace emailem na adresu michal.mikl@ceitec.muni.cz
Kapacita praktické odpolední části je omezená cca na 20 osob.
Bližší informace v přiložené pozvánce.